Nasze wypieki

TWÓJ WYBÓR TWOJE ZDROWIE

 

 

 

 NASZE WYPIEKI

Na potrzeby klientów własnej sieci detalicznej oraz odbiorców zewnętrznych, Spółdzielnia od dziesiątków lat prowadzi działalność piekarską i ciastkarską.
Wyroby produkowane są na bazie najlepszych surowców, według starych tradycyjnych technologii. Idąc naprzeciw oczekiwaniom Klientów, do sprzedaży wprowadza się coraz więcej nowych asortymentów pieczywa chlebowego
i drobnego, gwarantujących konsumentom wysokie wartości odżywcze, spełniających wymogi nowoczesnej dietetyki. 

 

 

 

 

ASORTYMENT
  
Oferowane przez nas pieczywo produkowane jest z mąk żytnich, razowych oraz ostatnio na nowo odkrytej i uznanej mąki orkiszowej, wzbogacone szeroką gamą ziaren: sezamem, słonecznikiem, soi, dyni, siemienia lnianego czy płatków owsianych. Wszystko to sprawia, że nasze wyroby mają niepowtarzalne walory odżywcze i smakowe.

 

W kwietniu 2011r. do sprzedaży wprawdziliśmy chleb dla diabetyków - pieczywo o niskim Indeksie Glikemicznym (wskaźniku wzrostu glukozy we krwi po spożyciu danego produktu), szczególnie polecane osobom mającym problemy z utrzymaniem właściwego poziomu cukru we krwi. Stanowi cenne uzupełnienie diety dla osób chorych na cukrzycę.

 

Chleb dla diabetyków jest bardzo bogaty w błonnik pokarmowy, który zwiększa objętość posiłków, dając uczucie sytości. Reguluje pracę jelit, wpływa również na szybkość wchłaniania cukrów. Szczególnie istotny w diecie osób chorych na cukrzycę jest błonnik rozpuszczalny, który spowalnia wchłanianie cukrów, zapobiegając jednocześnie wahaniom poziomu glukozy we krwi. Wpływa on również na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Błonnik nierozpuszczalny reguluje natomiast pracę jelit, przyspiesza pasaż jelitowy oraz wiąże niektóre substancje, również toksyczne, z przewodu pokarmowego. Jest też bardzo przydatny dla osób  walczących z nadwagą i otyłością.

 

NOWOŚĆ - CZYSTOZIARNISTY - WHOLE & PURE - 100% NATURALNY

Bez mąki, bez drożdży z wysoką zawartością błonnika.

Czystoziarnisty to naturalna żywność odpowiednia przede wszystkim dla tych, którzy cenią sobie naturalność, dbałość o zdrowie, sport czy szeroko rozumiany fitness.

 

                      

 

 

Aktualnie w ofercie znajduje się około:

  • 30 asortymentów pieczywa chlebowego
  • 15 asortymentów pieczywa drobnego

 

 

 

   Równie wieloletnią tradycją cieszą się wyroby ciastkarskie produkowane przez doświadczonych cukierników. Oprócz tradycyjnych ciast i wyrobów cukierniczych (ok. 50 rodzajów), do produkcji wprowadza się wyroby według nowych receptur wykorzystujących różnorodne dodatki zwiększające walory smakowe i podnoszące atrakcyjność gotowego wyrobu.

 

 


biszkopciki

ciastka kruche z cukrem

ciastka kruche ze słonecznikiem

ciastka z czekoladą

tort porzeczkowy
 

ciastka z marmoladą


ciastka z musli

florentynki

sernik cygański

ciasto korzenne


ciasto jogurtowe


ciasto lemoniada

ciasto makownik

ciasto z owocami i galaretką

ciasto z jabłkami

ciasto czekoladowe z kokosem

ciasto finezja kawowa

ciasto japońskie

kostka kakaowa

rolada firmowa

rolada makowa

przysmak jabłkowy

 

babka piaskowa

 

jagodzianki

 

sernik na zimno z owocami

 

kostka kawowa

 

keks owocowy

 

sernik z brzoskwiniami

 

ciastka owsiane

 

pączki

baton z orzechami arachidowymi

baton z orzechami

 

 

 

 

przysmak gruszkowy

 

mazurek kruchy (czekolada)

 

 

groszek ptysiowy

 

sernik z polewą

 

jabłecznik

 

rolada o smaku czekoladowym

 

ciasto o smaku kawy cappucino

 

ciasto koktailowe

 

ciasto z morelą

szachownica

ciasto jesienne

 

ciasto miętowe

 

mazurek kruchy (pomada)

 

słomka parzona

 

stefanka

 

babka domowa

 

kasztelańskie

 

kokosowe

 

pączki

 

cistka kokosowe

leśna mgła

      

        

                            

Zaspokajanie potrzeb Klientów poprzez oferowanie szerokiej gamy atrakcyjnych wyrobów, utrzymanie wysokiej jakości wyrobów oraz dążenie do ciągłego doskonalenia produkcji jest priorytetowym zadaniem pracowników i służb biurowych Spółdzielni. W zakładach produkcyjnych wdrożono dobrą praktykę produkcji HACCP. Na potrzeby produkcji działa własne laboratorium, zabezpieczające użyte do produkcji surowce najlepszej jakości oraz weryfikujące jakość gotowego produktu.

                                                                                   

                                                                                         

 

 

             

 


ŚWIADCZYMY USŁUGI

Zapraszamy do korzystania z laboratorium „Społem”PSS w Olsztynie. Na zlecenie klienta wykonujemy analizy chemiczne wyrobów piekarsko-ciastkarskich, mąk oraz wód gazowanych.

 

Koszt badań wynosi 20 zł netto za 1 roboczogodzinę, przy czym:

Nazwa wyrobu

Liczba roboczogodzin

1 próba

2 próby

3 próby

Pieczywo zwykłe

2

3

4

Pieczywo wyborowe i półcukiernicze

4

6

8

Wyroby ciastkarskie

4

6

8

Mąka żytnia bez popiołu

2

3

4

Mąka pszenna bez popiołu

2,5

3,5

5

Popiół w mące

3

4,5

6

Wody gazowane

2,5

3,5

5

 

Zachęcamy do zakupu naszych produktów!
Dział Produkcji 
tel. 89 521 19 33
 
Piekarnia Nr 3
ul. Jagiellończyka 22 A
Olsztyn
tel. 89 527-53-34
 
Piekarnia - Ciastkarnia Nr 2
ul. Orłowicza 37
Olsztyn
tel. 89 542-85-72
 
Piekarnia - Ciastkarnia Nr 1
ul. Lubelska 2
Mrągowo
tel. 89 741-04-30
 
do góry