Informacja o cookies i ochronie danych

Ta strona wykorzystuje pliki cookies („ciasteczka”) w celu poprawnego realizowania usług. W każdej chwili możesz wycofać zgodę i zablokować „ciasteczka” poprzez zmianę ustawień dotyczących plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Zapoznaj się z naszą Polityką plików cookies. Pamiętaj, że poprzez dalsze korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies. Informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci prawach znajdziesz na podstronie Polityka prywatności.

Nasze wyroby

TWÓJ WYBÓR TWOJE ZDROWIE

NASZE WYPIEKI

Na potrzeby klientów własnej sieci detalicznej oraz odbiorców zewnętrznych, Spółdzielnia od dziesiątków lat prowadzi działalność piekarską i ciastkarską. Wyroby produkowane są na bazie najlepszych surowców, według starych tradycyjnych technologii. Idąc naprzeciw oczekiwaniom Klientów, do sprzedaży wprowadza się coraz więcej nowych asortymentów pieczywa chlebowego i drobnego, gwarantujących konsumentom wysokie wartości odżywcze, spełniających wymogi nowoczesnej dietetyki.

ASORTYMENT

Oferowane przez nas pieczywo produkowane jest z mąk żytnich, razowych oraz ostatnio na nowo odkrytej i uznanej mąki orkiszowej, wzbogacone szeroką gamą ziaren: sezamem, słonecznikiem, soi, dyni, siemienia lnianego czy płatków owsianych. Wszystko to sprawia, że nasze wyroby mają niepowtarzalne walory odżywcze i smakowe.

W kwietniu 2011r. do sprzedaży wprawdziliśmy chleb dla diabetyków - pieczywo o niskim Indeksie Glikemicznym (wskaźniku wzrostu glukozy we krwi po spożyciu danego produktu), szczególnie polecane osobom mającym problemy z utrzymaniem właściwego poziomu cukru we krwi. Stanowi cenne uzupełnienie diety dla osób chorych na cukrzycę.

Chleb dla diabetyków jest bardzo bogaty w błonnik pokarmowy, który zwiększa objętość posiłków, dając uczucie sytości. Reguluje pracę jelit, wpływa również na szybkość wchłaniania cukrów. Szczególnie istotny w diecie osób chorych na cukrzycę jest błonnik rozpuszczalny, który spowalnia wchłanianie cukrów, zapobiegając jednocześnie wahaniom poziomu glukozy we krwi. Wpływa on również na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Błonnik nierozpuszczalny reguluje natomiast pracę jelit, przyspiesza pasaż jelitowy oraz wiąże niektóre substancje, również toksyczne, z przewodu pokarmowego. Jest też bardzo przydatny dla osób  walczących z nadwagą i otyłością.

Chleb dla diabetyków jest bardzo bogaty w błonnik pokarmowy, który zwiększa objętość posiłków, dając uczucie sytości. Reguluje pracę jelit, wpływa również na szybkość wchłaniania cukrów. Szczególnie istotny w diecie osób chorych na cukrzycę jest błonnik rozpuszczalny, który spowalnia wchłanianie cukrów, zapobiegając jednocześnie wahaniom poziomu glukozy we krwi. Wpływa on również na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Błonnik nierozpuszczalny reguluje natomiast pracę jelit, przyspiesza pasaż jelitowy oraz wiąże niektóre substancje, również toksyczne, z przewodu pokarmowego. Jest też bardzo przydatny dla osób  walczących z nadwagą i otyłością.

NOWOŚĆ - CZYSTOZIARNISTY - WHOLE & PURE - 100% NATURALNY

Bez mąki, bez drożdży z wysoką zawartością błonnika.

Czystoziarnisty to naturalna żywność odpowiednia przede wszystkim dla tych, którzy cenią sobie naturalność, dbałość o zdrowie, sport czy szeroko rozumiany fitness.

Aktualnie w ofercie znajduje się około:

Równie wieloletnią tradycją cieszą się wyroby ciastkarskie produkowane przez doświadczonych cukierników. Oprócz tradycyjnych ciast i wyrobów cukierniczych (ok. 50 rodzajów), do produkcji wprowadza się wyroby według nowych receptur wykorzystujących różnorodne dodatki zwiększające walory smakowe i podnoszące atrakcyjność gotowego wyrobu.

Zaspokajanie potrzeb Klientów poprzez oferowanie szerokiej gamy atrakcyjnych wyrobów, utrzymanie wysokiej jakości wyrobów oraz dążenie do ciągłego doskonalenia produkcji jest priorytetowym zadaniem pracowników i służb biurowych Spółdzielni. W zakładach produkcyjnych wdrożono dobrą praktykę produkcji HACCP. Na potrzeby produkcji działa własne laboratorium, zabezpieczające użyte do produkcji surowce najlepszej jakości oraz weryfikujące jakość gotowego produktu.

Zachęcamy do zakupu naszych produktów!

Dział Produkcji 
tel. 89 521 19 33

Piekarnia - Ciastkarnia Nr 1
ul. Lubelska 2, Mrągowo
tel. 89 741-04-30

Piekarnia - Ciastkarnia Nr 2
ul. Orłowicza 37, Olsztyn
tel. 89 542-85-72

Piekarnia Nr 3
ul. Jagiellończyka 22 A, Olsztyn
tel. 89 527-53-34


 

ŚWIADCZYMY USŁUGI

Zapraszamy do korzystania z laboratorium „Społem”PSS w Olsztynie. Na zlecenie klienta wykonujemy analizy chemiczne wyrobów piekarsko-ciastkarskich, mąk oraz wód gazowanych.

Koszt badań wynosi 20 zł netto za 1 roboczogodzinę, przy czym:

Nazwa wyrobu

Liczba roboczogodzin

1 próba

2 próby

3 próby

Pieczywo zwykłe

2

3

4

Pieczywo wyborowe i półcukiernicze

4

6

8

Wyroby ciastkarskie

4

6

8

Mąka żytnia bez popiołu

2

3

4

Mąka pszenna bez popiołu

2,5

3,5

5

Popiół w mące

3

4,5

6

Wody gazowane

2,5

3,5

5